صفحه اصلی
نقشه سایت
ورود اعضاء
العربیه
English
۱۴۰۴ جمعه ۲۰ ارديبهشت
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره پژوهشکده
معرفی
اساسنامه
اهداف و چشم انداز
برنامه راهبردی و عملیاتی
رئیس پژوهشکده
نمودار سازمانی
امور پژوهشی و آموزشی
آئین نامه های و فرم های پژوهشی
فرایندهای پژوهشی
طرح های تحقیقاتی
طرح های موظف
طرح های ارتباط با صنعت
آثار و تالیفات اساتید
هسته های پژوهشی
همایش ها و سمینارها
کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی
وبینارها
گروه های پژوهشی
اعضا
امکانات
راه های ارتباطی
گزارش وبینار جایگاه هنر معاصر ایران در تعاملات جهانی
ارسال شده در تاریخ
1399/09/24
ساعت
12:01
وبینار جایگاه هنر معاصر ایران در تعاملات جهانی با حضور خانم دکتر پریسا شادقزوینی روز دوشنبه 24آذر 1399 ساعت 11 الی 12:30 برگزار گردید.
خلاصه مباحث مطرح شده:
تحولات فرهنگی هنری ایران در چند دهه اخیر از منظر تغییر شکل نوع و عرضه آثار از ساختار سنتی به صورتهای جدید هنری چون: پرفورمنس، چیدمان ، هنر محیطی و ... دچار چالش ها و تحولات گسترده ای شده
نقش تکنولو ژی در فرآیند خلق آثار هنری و مفهوم چند وجهی هنر
تغییر کاربرد هنر معاصر ایران همسو با دگرگونیهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تکنولوژی در جهان، از منظر های محدود و بسته به جایگاه رسانه ای شدن.
امروزه هنر، کاربرد ی عام تر یافته و به صورت فرامرزی توانسته است به هویتی مشخص دست یابد و قابلیت این را یافته که در سطح بین المللی خود را در سطح گالریها مطرح کند . در این ارتباط به نقش حامیان هنر وحراجیهای هنری در پیش برد این مقصد اشاره می شود.
نوآوریهای آثار هنرمندان جوان تاثیر به سزایی در بیان های نو هنر داشته است. و هنر معاصر ما را به زبان مشترک جهانی نزدیکتر کرده است.
در این بحث این فرضیه به اثبات می رسد که در تعاملات جهانی مرز میان هنرها برداشته شده و مفاهیمَی نوین جایگزین تعاریف مرسوم تاریخ هنر شده اند. دیگر آن که کاربرد هنرهای معاصر ایران نیز با حفظ هویت بومی متناسب با تحولات جهانی به نوآوریها و زیبا شناسی جهانی نزدیک شده است .
هنر امروز در ابهام و پیچیدگی میان تفکرات متکثر ، نیازمند انتخاب مسیری یگانه و یکسان به مفهوم جهانی آن نیست، بلکه بدنبال شناساندن خود به عنوان یک هنر پیشرو است که بتواند در تعاملات جهانی تاثیرگذار باشد.
در این میان هنر معاصر ایران در راستای شناخت و تجربه گرایی در چند دهه اخیر به حرکتهای نوینی در خلق آثار با مفاهیم جدید هنردر جهان دست یافته و توانسته است تاحدی به زبان جهانی دست یابد ازساختارها نوین در خلق آثار استفاده شده، تکنیک و کاربردها نو شده اند از مواد و مصالح مختلف برای زبان هنر بهره گرفته است. ولی هنوز در جهان پیشرو نیست زیرا حرف تازه ای برای بیان ندارد. هنوز زبان مشترک با جهانیان را نیافته است. این مهم حتی در آثار هنرمندان مهاجر نیز تا حد زیادی مغفول مانده است.
در حالی که رو کردن به هنر متعالی در ایران می تواند با ایدههای خلاقانه به قلمروهای میان دانشی و همسو با تکنولوژیهای جدیدی رو به سوی هنری جهانی گام بردارد. بر این اساس مقوله زیبایی شناختی هنر اسلامی ایران بیانی نوآور برای همه دوره ها داشت و اگرچه از یک جغرافیای خاص سر برآورده بود ولی تنها به جغرافیای ایران تعلق نداشت و زبان و بیانی جهانی را در درون خود مستتر کرده بود.
شاید یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در تعاملات جهانی امروز استفاده از این مفهوم نهفته در محتوای آثار هنر اسلامی ایران باشد که در راستا با ساختارهای نوین تکنیکها و شیوه های اجرای نوین قابلیت بیان جهانی خود را بازیابد و قابلیت زبان مشترک جهانی را پیدا کند .
در پایان وبینار خانم دکتر شاد قزوینی به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
233
تصاویر مرتبط:
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.